اننا كنت باخد علاج للتستوستيرون و الFSH لأن نسبتهم لا تتعدى ال ١ ، دلوقتي انا بعاني من الازوسبيرميا و نسب الهرمونات بردو ضئيله ، هل العلاج اللى كنت باخده اثر بالسلب علي العدد؟

icon 8 مايو 2018
اننا كنت باخد علاج للتستوستيرون و الFSH لأن نسبتهم لا تتعدى ال ١ ، دلوقتي انا بعاني من الازوسبيرميا و نسب الهرمونات بردو ضئيله ، هل العلاج اللى كنت باخده اثر بالسلب علي العدد؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور سالم محمد السري
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم
هل قمت بعمل تحليل للسائل المنوي قبل بدء العلاج ؟ لان هذا ضروري لمعرفة ان كان عدم وجود حيوانات منوية من العلاج ام لا . هرمون التيستوستيرون طبعا ممكن يؤدي الى انعدام الحيوانات المنوية . فيجب اعطاؤه باحتراس وتحت اشراف الطبيب ان احتاجه المريض . عليك باستشارة اخصائي باطني غدد للمتابعة .