عاليكم انا وعندي احتقان بروستاتا وبتبول دم كل فتره انا رحت لل بس طلب م

icon 8 يونيو 2015
السلام عاليكم انا 21 سنه وعندي احتقان بروستاتا وبتبول دم كل فتره انا رحت للدكتور بس طلب مني تحليل دم وبول بس انا قلقان لسه معادي كمان يومين ممكن حد يطمني يقولي ده من إيه وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور مثنی الجوادي
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم
عليكم السلام.. التبول الدموي المتكرر يجب ان يتم التحري عنه بصورة دقيقة حتی نتوصل الی السبب الرئيسي ليتم العلاج الصحيح.. حالة احتقان البروستات التي ذكرتها لكن مايحدث فيها عادة هو وجود دم في المني. المطلوب في حالتك هو الاتي.. 1. فحص سريري يشمل فحص البروستات عن طريق المخرج. 2. فحوصات مختبرية: فحص الادرار وزرع الادرار اذا كان هنالك صديد، FBS, ESR, WBC, s.PSa. 4. فحص سونار دقيق للجهاز البولي يشمل الكليتين والمثانة والبروستات. 5. قد نحتاج لعمل سونار للبروستات عن طريق الشرج