عن الخصية المعلقة علما انه لم يعرف بالمرض الا في سن الاربعين وما هو ال

icon 27 مايو 2017
اريد ان اعرف عن الخصية المعلقة علما انه لم يعرف بالمرض الا في سن الاربعين وما هو الحل

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ممدوح رمضان محمد سليمان
جراحة الكلى والمسالك البولية والذكورة والعقم
الخصيه المعلقه هى عدم وجود الخصيه بمكانها الطبيعى فى كيس الصفن وهى عباره عن عيب خلقى يولد به المريض ويعتمد العلاج على الجراحه لتوصيل الخصيه الى الصفن وتجرى العمليه عند اكتشاف المرض فى سن صغير وعند اكتشفها فى سن كبير كما فى السؤال يعتمد العلاج على عمل الخصيه ووجود اورام بها من عدمه

تعليقات الزائرين

Y Y

كانت حابب اسال دلوقتي انا عملت عملية خصية معلقه و انا عندي 17 سنه تمام هل بعد انزلها تكون الدنيا طبيعيه عالما بان خصيه واحده اللي كانت معلقه و هي اليسري و اليمني سليمه و بخير

icon 19 نوفمبر 2022
عفاف مصطفي عفاف مصطفي

هل يوجد حل الخصيتين المعلقتين في سن الأربعين حتى لو جراحه وهل يوجد امل في الخلفه

icon 29 مايو 2023
زائر زائر

ابنى عمره سنة كان عنده ماية على الخصية بعد ماراحت الخصيتين دلوقتي معلقين لدكتور جراحة علشان يطاهرة قال اعملو أشعة على الخصية بعد ما شاف الأشعة قال إن دى خصية نطاطة وقال يطاهر عادى هل في ضرر من الطهارة

icon 15 أغسطس 2023