انا أعاننى من جرثومة المعدة وبدأت اخد علاجها بقالى يومين وهو فلومكس شراب 250جم اربع مرات يوميا وديجستين قرص قبل الغداء والعشاء وهيليكيور اقراص قرص وسط الغداء والعشاء وجاروبرايد اقراص قرص قبل الغداء والعشاء ورويال كير كبسول كبسولة بعد الفطار فهل هذا هو علاج الجرثومة الصحيح وهل هذه الجرعات المفروض تناولها هناك استفسار يا دكتور فايز انا اعانى من تقلصات شديدة فى البطن وخصوصا بعد الاكل مباشرة فهل هذه بسبب الجرثومة ام هناك سبب اخر وهل هى تسبب الم الحلق الذى أعانى منه؟

icon 3 يونيو 2013
انا أعاننى من جرثومة المعدة وبدأت اخد علاجها بقالى يومين وهو فلومكس شراب 250جم اربع مرات يوميا وديجستين قرص قبل الغداء والعشاء وهيليكيور اقراص قرص وسط الغداء والعشاء وجاروبرايد اقراص قرص قبل الغداء والعشاء ورويال كير كبسول كبسولة بعد الفطار فهل هذا هو علاج الجرثومة الصحيح وهل هذه الجرعات المفروض تناولها هناك استفسار يا دكتور فايز انا اعانى من تقلصات شديدة فى البطن وخصوصا بعد الاكل مباشرة فهل هذه بسبب الجرثومة ام هناك سبب اخر وهل هى تسبب الم الحلق الذى أعانى منه؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور انس عتك
باطنية
العلاج المثالي والموصى به عالميا omeprazol20 مرتين يوميا amoxicillin500 2*2 clarithromycin500 مرتين يوميا يعني فقط3 أدوية ولمدة اسبوعين وهذا شيء اساسي بالطب وليس هناك اجتهادات مع العلم ان نسبة نجاح العلاج 97-99% وبعد 3 أشهر يجرى تحري الجرثومة بالنفس او بالبراز لنتأكد من القضاء عليها
الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
اتبع هذا العلاج Omeprazol 20 mg 1 x2 for 4-6 weeks Clarithromycin 500 mg 1x2 for 2 weeks Amoxicillin 500 2x2 for 2 weeks or flagyl 500 mg 1x3 for 2 weeks

تعليقات الزائرين

Hathem Gamaal Hathem Gamaal

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته يادكتور انا عندي جرثومة المعده بنسبة 6 و2 من 10 وبقالي شهر بعاني من ضيق التنفس بس مفيش الم ف المعده ولاكن فيه الم ف الصدر وبشعر ساعات اني مش مركز ومش بستوعب ولاكن باخد علاج هليكيور و جاستروبيوتك و جاستروفيت وكنت باخد علاج لكولون العصبي وعلاج للغثيان وشكرٱ لحضرتك يادكتور

icon 8 مايو 2023