انا اعاني من فتق في الحجاب الحاجز وبعض القرح في المعده وعملت منظار من ثمن اشهر والدكتور اعطاني علاج وقالي ان العمليه احتمال نجاحها 50% بس وممكن تستمر على العلاج ومتعملهاش انا تعبت من فتره اسبوعين وروحت لدكتور تاني بس طلب منظار تاني. كنت حابب اسال في خطوره من المنظار مره اخري وهل اعمل العمليه لو الدكتور الجديد قال لازم عمليه ولا لا و نسبه نجاح العمليه ترجع لايه ؟ علي العلم اني باخذ دواء : 1-لانزور 30مج 2-موتيليوم 3-فيكسيت 150مج

icon 28 ديسمبر 2015
انا اعاني من فتق في الحجاب الحاجز وبعض القرح في المعده وعملت منظار من ثمن اشهر والدكتور اعطاني علاج وقالي ان العمليه احتمال نجاحها 50% بس وممكن تستمر على العلاج ومتعملهاش انا تعبت من فتره اسبوعين وروحت لدكتور تاني بس طلب منظار تاني. كنت حابب اسال في خطوره من المنظار مره اخري وهل اعمل العمليه لو الدكتور الجديد قال لازم عمليه ولا لا و نسبه نجاح العمليه ترجع لايه ؟ علي العلم اني باخذ دواء : 1-لانزور 30مج 2-موتيليوم 3-فيكسيت 150مج

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور طارق لطفي على
باطنية
لا انصحك بعمل العمليه فى الوقت الحاضر فعلاجك غير كافى بالمره و ايضا لا داعى ابدا لعمل منظار ثانى انصحك ان تجرب نيكسيام 40 مج يوميا صباحا او مساء لمدة 3 شهور واذا لم تساعدك هذه الجرعه فيمكنك زيادتها الى حبتين فى اليوم - هذا العلاج غالى الثمن ولكن مازال ارخص بكثير من العمليه التى لها مضاعفات كثيره