انا باخد علاج ثنائي ريبافرين وسوفالدي ده اليوم السابع من بداية العلاج ظهرت الاعراض معايا كالتالي .في اسهال وتعب بالجسم واقات بحس بصداع وتنميل وهرش في الرجل كثيرا وشحوب في الوجه هل في فيتامينات للاعراض ديه انا باخد فيروجلوبين ب 12 وشكرااا

icon 15 مارس 2015
انا باخد علاج ثنائي ريبافرين وسوفالدي ده اليوم السابع من بداية العلاج ظهرت الاعراض معايا كالتالي .في اسهال وتعب بالجسم واقات بحس بصداع وتنميل وهرش في الرجل كثيرا وشحوب في الوجه هل في فيتامينات للاعراض ديه انا باخد فيروجلوبين ب 12 وشكرااا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور هشام الوكيل
الجهاز الهضمي والكبد
الأعراض المذكورة واردة مع العلاج و لكن الشحوب أو الصفراء تستدعى زيارة الطبيب لمعرفة حدوث أنيميا نتيجة ريبافيرين .. و ننوه أنه من الممنوع استخدام أى علاج من الحديد فى حالتك لأن الأنيميا التى يحدثها الدواء لا تحتاج لأقراص الحديد و لأن الحديد الزايد قد يضر بالكبد.. لذلك ننصح بزيارة طبيب الكبد للتقييم و وصف العلاج اللازم