انا محمود عمرى حسيت فجاءه كده بشويه وجع فى المعده وعايز اعمل تحليل برا

icon 16 مارس 2013
السلام عليكم انا محمود عمرى 20.5سنه حسيت فجاءه كده بشويه وجع فى المعده وعايز اعمل تحليل (براز شامل )وروح بيه للدكتور عشان اطمن ياريت تقولى يادكتور على اسم التحليل وهل فيه تحاليل براز متنوعه وايهما افضل للاطمئنان وهل تحليل البراز ده بيوضح ان فيه قرحه فى المعده وهل يوضح ايضا زياده الافرازات فى المعده

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
ان فحص البراز يبين كثير من الامور ومن اهم الفحوصات : فحوصوات رئيسية 1- الفحص المجهري للكشف عن الطفيليات 2- الاستقاصآت الجرثومية 3- الكشف عن الدم الخفي واذا اضطر الامر بعد هذه الفحوصات ممكن فحوصات ثانوية لكن في البداية المكتوبة اعلاه هي الاهم من الجيد بالاضافة الى ذلك عمل فحص H.Pylori