شاكه ان طفل صغير ونص اتعدا من فيرس سي لازم انتظر قد ايه عشان يبان قطعي

icon 24 نوفمبر 2015
شاكه ان طفل صغير سنه ونص اتعدا من فيرس سي لازم انتظر قد ايه عشان يبان قطعيا في التحليل انه اتصاب ولا لا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور صلاح فوزي احمد قنديل
باطنية
اذا كنتي انتي امه ومصابه بفيروسس سي وتخافي انه انتقل له عن طريقك فيجب عمل تحليل pcr ,hcvab بعد 18 شهر من الولاده لانه احتماليه يكون ايجابي طوال هذه الفتره وهو غير مصاب فعليا اما اذا كنتي تخشي انتقاله عن طريق تعرضه لدم شخص مصاب ففمكن اكتشافه بعد تعرضه خلال اسبوع واحد عن طريق pcr

تعليقات الزائرين

زائر زائر

طفلة عندها ٥ سنين انجرحت بموس حلاقة عند حد من قرايبها ، هو زمان كان عنده فيرس سي و اخد علاج الانترفيرون . هل كدة اتصابت بالفيروس ؟ وايه اللي ممكن نعمله عشان متتنقلش العدوي ؟ يعني ايه الاسعافات الاوليه عشان نمنع انتقاله في الحالة دي ؟

icon 15 مارس 2023