عملت تحليل مخزون الحديدferritinنسبته هل النسبه دي كافيه ولامحتاجه اخدح

icon 23 أبريل 2018
عملت تحليل مخزون الحديدferritinنسبته 25.80هل النسبه دي كافيه ولامحتاجه اخدحديدعمري 29 سنه راجعت دكتورقالي نسبه كافيه ودكتورتاني قالي نسبته غيركافيه احترت اعمل ايه؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد رافت السلاموني
باطنية
لابد من معرفة وحدة القياس اولا ان كانت ng/ml فهي في المعدل الطبيعي و ان كانت pmol/l فهي اقل من المعدل الطبيعي قليلا كذلك تقرير اعطاء حديد من عدمه يعتمد على معطيات اخرى اولها نسبة الهيموجلوبين و صورة الحديد كاملة iron, TIBC, transferrin افضل من يقرر لك ذلك هوا طبيب باطني تخصص امراض دم