من فضلك عايزة ازاى ابعد المسافات بين المغص الكلوي والآخر لانه دلوقتى ب

icon 18 مارس 2016
من فضلك عايزة اعرف ازاى ابعد المسافات بين المغص الكلوي والآخر لانه دلوقتى بيتكرار بكثرة وباخذ مورفين كل مرة لتسكين الالم مع العلم ان بشرب ٢ لتر ماء في اليوم

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور طارق لطفي على
باطنية
اولا لابد ان تاخذى احتياطك في الاكل على سبيل المثال و ليس الحصر التقليل من المنجو و الفراوله و الجوافه و البرتقال لان هذه الفواكه تحتوى على اكزالات و هى تلعب دور فى تكوين الحصاوى فضلا ان بعض الخضروات مثل السبانخ تحتوى على نفس الاملاح كما ان فيتامين سى يتحول فى الجسم الى اكزالات . ينبغى عمل صونار على الكلى لمعرفة اذا كان فى حصاوى او املاح . اذا كان فى حصاوى لابد من تفتيتها و اذا كانت المساله مجرد املاح فهناك ادويه كثيره لتذويب الاملاح و ممكن تجربى سترات البوتاسيوم