هل مايسمي بالتهاب عصب الحوض وما عو العلاج

icon 25 أكتوبر 2015
هل هناك مايسمي بالتهاب عَصّب الحوض وما عو العلاج

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
عصب الحوض هو عصب يخرج من اسفل العمود الفقرى لتغذية بعض اعضاء الحوض. مثل منطقة العجان واسفل القناة الشرجية ثم يغذى العضلات القابضة للشرج ويغذى العضوى الذكرى. اختناق عصب الحوض العصب الفرجي من الأمراض المكتشفة فى العقد الأخير لم يكن معروفا فى السابق. يعانى المريض من الآلآم بمنطقة الشرج والعجان اثناء الجلوس او المشى غير مرتبطة بعملية الاخراج وعند فحص القناة الشرجية لا يوجد بها شرخ او بواسير او ناصور. هناك درجات من الاختناق يتم التعامل معها عن طريق الأدوية ودرجات اخرى يتم التعامل معها بواسطة حقن العصب وفى بعض الأحيان نلجأ الى التدخل الجراحى لتسليك العصب بعيدا عن الاختناق واطلاق سراحه.راجع جراح

تعليقات الزائرين

ع ع

ان اعاني من حرقان في مجري البول ووجع بفتحه الشرج ويزداد الوجع والحرقان عند القزف وكشفت كذا مره الدكتور يقول التهاب في البروستات واخد علاج ومضادات حيويه مفيش نتيجه واخر مره عملت سونار على البروستاتا طلع سليم وعملت تحليل بروستاتا واخدت مضاضات حيويه مفيش نتيجه وحاليا باخد جابتين ٤٠٠ و باسط للعضلات بيقللو القلم شويه هل اللي عندي اخناق في عصب الحوض

icon 5 يناير 2022
زائر زائر

انا حاسس بوجع جامد اعلي المثانة وبيجي وانا نايم كل يوم لدرجة أنه بيصحيني من النوم من كتر الوجع وبقاله شهرين اهو ومخفش وروحت لدكتور قالي التهاب ف الغدد وهدا علاجه ومعملش اي حاجة هل دا ممكن يكون نقص المناعة ام إجهاد علشان انا بلعب كورة كتير ولا اختناق ف عصب الحوض

icon 7 يناير 2022