اخى عمره اكتشفنا انه بياخد فلوس من البيت من حوالى سنين ولما نواجه يحلف

icon 18 أكتوبر 2015
اخى عمره 15 اكتشفنا انه بياخد فلوس من البيت من حوالى 4 سنين ولما نواجه يحلف انه مش عارف عمل كده ازاى نتعامل معاه ازاى الدكتور النفسى قال اضربه وطبعا ده غلط ممكن مساعده

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ديفيد جورج مشرقي
معالج نفسي
الضرب ليس حلا لهذه المشكلة، بل قد يزيد من تفاقمها. قبل التفكيرزفي الحل يجب تشخيص المرض، فقد يكون هذا الشاب مصاب بأحد اضطرابات الشخصية، أو مصابا بداء السرقة، أو مصابا بأحد الأمراض العضوية بالمخ التي تؤدي به إلى فعل بعض السلوكيات التي قد يندم عليها فيما بعد، أو قد لا يتذكرها من الأساس. أنصح بزيارة طبيب نفسي آخر لتقييم حالته بدقة، وبعد التقييم يتم وضع الخطة العلاجية طبقا للتشخيص