انا اتكلم مع نفسي كثيراً وبصوت مرتفع.. اتكلم وكأن احد موجود معي في نفس الغرفة واتخيل مواقف واتخيل اني عم احكي مع أشخاص اصدقاء مثلا هالحالة من 15 سنة.. تعبت كتير

icon 18 أغسطس 2018
انا اتكلم مع نفسي كثيراً وبصوت مرتفع.. اتكلم وكأن احد موجود معي في نفس الغرفة واتخيل مواقف واتخيل اني عم احكي مع أشخاص اصدقاء مثلا هالحالة من 15 سنة.. تعبت كتير

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ياسمين حسن
معالج نفسي
اذا كنت تسمع أصوات وتري خيالات وتتفاعل معاها فهذه حالة مرضيه اذا كنت هذه احلام اليقظة وتتخيل أحداث تتفاعل معاها فتكون نتيجه لضغوط وهذه احدي الحيل النفسية
طاقم الطبي
لا بد من العلاج من الطبيب المختص

تعليقات الزائرين

زائر زائر

بتخيل مواقف فى المستقبل وبتفاعل معاها طول الوقت بتكلم وارد على نفس كأنى شخص تانى عرفت ان دى احلام يقظة لاكن مهما حاولت اشغال وقتى برضو مش بتقف بتخيل المستقبل واعيش فية حتى لو قاعدة مع ناس وبنتكلم فى موضوع تانى مع العلم ان معنديش اعراض اكتأب وعايشة طبيعى هل دى مرحلة خطر واى ممكن يحصل بعد كدة

icon 20 يوليو 2022