افعال الوسوس القهرى الدائم

icon 6 نوفمبر 2019
لو سمحتوا انا بنت عمرى 24 سنة وعندى وسواس قهرى بافعال بتعالج وباخد ادوية والحمد لله بس بصراحة معنديش مقدرة مادية انى اخد جلسات فعايزة اعرف منكوا ازاى اوقف الوسواس وخصوصا لو مصحوب بافعال هل استجيب حتى لو الفعل مؤذى ولا ما استجيب اصلا من اول مرة يجى فيها الوسواس ردوا عليا ضرورى محتاجة رايكم جداااا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور زهير الدباغ
معالج نفسي
في حالات الوسواس القهري فالعلاج السلوكي المعرفي لا يقل أهمية عن الدواء... ويستطيع طبيبك ان يشرحه ويرشدك اليه. وبهذا الخصوص انصحك الا تستجيبي ابدا الى الوساوس والأفعال المصاحبة لها. وفي حال كانت الأفعال غير مؤذية فعليك تأخير الاستجابة لهذه الوساوس الى اطول مدة ممكنة، ومن ثم زيادة هذه المدة في المرات التالية.