هل لو عندي وساوس اني في مرض معين عندي ممكن فعلا يجيلي لان عندي وساوس بتقولي انتي عندك مرض معين ومش عايزة تروح وانا مرعوبة ؟

icon 4 فبراير 2019
هل لو عندي وساوس اني في مرض معين عندي ممكن فعلا يجيلي لان عندي وساوس بتقولي انتي عندك مرض معين ومش عايزة تروح وانا مرعوبة ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد ايمن عرقسوسي
الطب النفسي
من المهم التشخيص الدقيق فاذا شغلت الوساوس حياتك اليوميه بما مجموعة ساعة في اليوم فان مراجعة الطبيب مهمة واتباع تعليماته بدقة ضرورية اما اذا استطعت ان تسيطري وتقللي مجموع ما تعطله الوساوس في حياتك عن ساعة في اليوم فانك تستطيعين التغلب عليها وان اهمال الحالة يؤدي لتطورات غير محموده
الدكتور ياسمين حسن
معالج نفسي
لا المرض مش هيجي.. الوسواس هو اللي محتاج علاج دوائي و علاج معرفي سلوكي