الاول كان عضمه طالعه برا وثبتوا تثبيت خارجي وسلك معدني وكل ده لما اشال ظهر صديد بقالو 8 شهور مش راضي يمشي و عملتلو 4 عمليات وبرضو مش بيمشي اي السبب الصديد دده ؟

icon 2 سبتمبر 2018
الاول كان عضمه طالعه برا وثبتوا تثبيت خارجي وسلك معدني وكل ده لما اشال ظهر صديد بقالو 8 شهور مش راضي يمشي و عملتلو 4 عمليات وبرضو مش بيمشي اي السبب الصديد دده ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اشرف علي بكر
جراحة العظام والمفاصل
لابد من عمل مزرعة الصديد لمعرفة البكتيريا المسببة للعدوى وكذلك معرفة حساسيتها لمختلف المضادات الحيوية . تنظيف جراحي للأنسجة الميتة والمتهالكة ومنها الأنسجة العظمية . زرع مضادات حيوية موضعية مركزة ممتدة التأثير قابلة للامتصاص لتجنب جراحة نزع المضادات الحيوية. رفع المناعة العامةعن طريق التغذية الموجهة والمكملات الغذائية. ويالشفاء
الدكتور ايوب عبود محمد
جراحة العظام والمفاصل
اهلا وسهلا يفضل اخذ عينه نسيجية وزرعها لمعرفة نوع البكتيريا ونوع الالتهاب واي من المضادات الحيوية يشتغل ويكون فعال على هذه البكتيريا