كنت بلعب كورة و ركبتى طرقعت و لفت و عملت رنين و قالت قطع فى الصليبى الامامى و تهتك فى الاوتار الخلفيه و انفجار الالياف و مايه على الركبه و ان شاء الله عايز اتجنب اى عمليه

icon 1 أكتوبر 2016
كنت بلعب كورة و ركبتى طرقعت و لفت و عملت رنين و قالت قطع فى الصليبى الامامى و تهتك فى الاوتار الخلفيه و انفجار الالياف و مايه على الركبه و ان شاء الله عايز اتجنب اى عمليه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور د محمد اكحل
جراحة العظام والمفاصل
اولا السائل بالركبة بيحتاج بزل اوتفريغ لوكانت الإصابة حديثة ،وإراحة الركبة مع جبيرة داعمة لمدة أسبوعين وبعدها تمارين تقوية للعضلات حول الركبة وبشكل مستمر ولو كان القطع جزئي وحاد يمكن ترميمه بتقنية prp اي الصفيحات الغنية بعوامل النمو وتتم بأخذ كمية من دم المريض نفسه وتثفيلها ضمن جهاز خاص وإعادة حقن الصفيحات المشبعة بعوامل النمو ضمن مفصل الركبة
الدكتور مصعب ابو شعيرة
جراحة العظام والمفاصل
احيانا ما نلجأ للعلاج الطبيعي لتقوية العضلات الرباعية لزيادة ثبات مفصل الركبة و التخفيف من الاعراض لكن لابد من العملية الجراحية اولا واخيرا
الدكتور احمد محمود عبدالسلام
جراحة العظام والمفاصل
بالنسبة لحالتك وسنك العملية هي افضل الخيارات المتاحة لتجنب الإعاقة فيما بعد