انا عندى اعانى من دمامل صغيره فى الراس وانتفاخ فى الغدد الليمفاويه فى

icon 3 أغسطس 2015
انا عندى 35 اعانى من دمامل صغيره فى الراس وانتفاخ فى الغدد الليمفاويه فى كل من الكاحل و تحت الابط وخلف الراس وتؤلم عند اللمس وكرمشه فا الاصابع من اقل كمية مياه والاجهاد

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور نسيب الشبلي
جراحة عامة
اتوقع ان يكون لديك التهاب بالغدد العرقية المقيح وهذا ناتج عن ازالة الاشعار والتهاب بالغدد العرقية وتشكل خراجات صغيرة غالبا ماتفتح من نفسها وتتكرر الحالة.اما اذا كان فعلا ضخامة بالغدد اللمفاوية يلزم مراجعة اخصائي الجراحة للتفريق.
الدكتور ابراهيم احمد حسين
الاورام الحميدة و الخبيثة
اذا كانت حمراء فتكون بسبب عدوي بكتيرية وعلاجها مضاد حيوي مثل اوجمنتين مع مسكن مثل باراسيتامول.. اما لو كان وجع فى الحنجرة تكون فيروسية وتعالج الاعراض فقط مع الراحة واكثار السوائل.