لقد قمت بتركيبة تلبيسة بعد علاج العصب ولكن مقاسها مش مظبوط يزعجني في ا

icon 13 نوفمبر 2012
لقد قمت بتركيبة تلبيسة بعد علاج العصب ولكن مقاسها مش مظبوط هذا يزعجني في المضغ هل ممكن تعديل مقاسها بالبرد او غيره ارجو الرد

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
كلمة مقاسها مش مظبوط كلمة فضفاضة تحتمل اكثر من معنى مثلا مش مرتاح فى المضغ او يوجد الم مع المضغ او الم عند احتكاك الاسنان وفى كل الاحوال لابد من اجراء اشعة على الضرس الذى تم له علاج العصب للتاكد من سلامة العلاج ثم البحث عنمشاكل التلبيسة وشكرا
طاقم الطبي
كلمة مقاسها مش مظبوط كلمة فضفاضة تحتمل اكثر من معنى مثلا مش مرتاح فى المضغ او يوجد الم مع المضغ او الم عند احتكاك الاسنان وفى كل الاحوال لابد من اجراء اشعة على الضرس الذى تم له علاج العصب للتاكد من سلامة العلاج ثم البحث عنمشاكل التلبيسة وشكرا
د. احمد ابو رضوان
طب اسنان
من مسؤولية طبيب الاسنان وبالتنسيق مع مختبر الاسنان الاصل ان تكون التلبيسه فى مكانها الصحيح بدون اية مضايقات والهدف منها المساعده على الاكل وطحن الطعام والمحافظه على السن من القلع لذلك يستطيع طبيب الاسنان الذى اجرى التلبيسه وبطرق مختلفه ان يصل بك الى الراحه التامه سواء برد التلبيسه او اعادها فى المختبر