بنتي عمرها شهرين و اسبوعين جالها حالة امساك بعد ما كانت بتعمل براز مرت

icon 11 أغسطس 2013
بنتي عمرها شهرين ومن حوالي اسبوعين جالها حالة امساك بعد ما كانت بتعمل براز مرتين او ثﻻثه في اليوم مبقتش بتعمل اصﻻ رحت لدكتور و قالي ان الفتحه اللي بيخرج منها البراز صغيره و قال اديها لبوس جلسرين كل 48 ساعه المهم عملت كده و كانت بتتبرز بعد ما اديها اللبوس و فضلت كده حوالي 4 مرات كل يومين اديها واحده عشان تتبرز اول امس و بالامس عملت لوحدها الحمد لله وكان البراز سائل نوعا ما وفاضل حوالي 9 ساعات و تكمل يومين معملتش اعمل ايه و هل اديها لبوس تاني ؟!! و هل سبب الامساك انها محتاجه مياه مثﻻ ﻻن الجو حار جدا انا عايشه في الاسكندريه في مصر علما انها بترضع طبيعي و مش بديها اي حاجه تانيه غير لبن الام شكرا جزيﻻ

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور شيار باسم صادق جبر
طب أطفال
الامساك شائع جدا عند الاطفال و حتى الرضع منهم . و لكن هل هناك مشكلة في فتحة الشرج ؟ حيث لو كان هناك مشكلة فيجب استشارة اخصائي جراحة اما بالنسبة لموضوع شرب المياه فالاطفال الذين يرضعون طبيعيا لا يحتاجون لشرب الماء و بالعادة يخررجون 6-8 مرات يوميا لذلكيجب التاكد ما اذا كان هناك فعلا مشكلة خلقية ام ان المشكلة عابرة اما بالنسبة للجليسري فلا ضضر منه حتى لو استخدم يوميا .