اسباب انتفاخ وتورم اليدين والرجلين واحيانامع حكة وخاصة في فصل الشتاء وعندتناول حبوب بروفين عيار600يزول الانتفاخ

icon 2 نوفمبر 2015
اسباب انتفاخ وتورم اليدين والرجلين واحيانامع حكة وخاصة في فصل الشتاء وعندتناول حبوب بروفين عيار600يزول الانتفاخ

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور علاء فاروق
طب عام
انقباض الأوعية الدمويه بالاطراف مع البروده تؤدي لظهور الأعراض أستعمل أدويه لتحسين الدوره الدمويه و توسيع الشرايين قبل بدايه فصل الشتاء
الدكتور زينب ابو زيد
طب عام
هذه حالة chilblains وهي رد فعل للبرودة الشديدة في الأطراف اليدين والقدمين مع حكة واحمرار وأحيانا اللون يصبح ازرق او بنفسجي وعلاجه يكمن في منع سببه وهو البرد فعليك بتدفئة اليدين والقدم بارتداء القفازات والجوارب وتناول مضادات الالتهاب مال الفولتارين او البروفين ولكن اذا كانت متكررة فعليك بدواء الnifedipine فهو يحسّن من الحالة بشكل ملحوظ

تعليقات الزائرين

زائر زائر

انا كلت زيتون مخلل كتير وبعدين نمت صحيت وشي وارم وشفايفي وايدي الاثنين وفي حكه ف ايدي شديده اعمل اي بس دي اول مره يحصلي كدا

icon 22 أكتوبر 2022