استخدام مرطب بانثينول او بيبانثين عن التعرض للشمس وما افضل واقى للشمس

icon 20 ديسمبر 2016
السلام عليكم هل يمكن استخدام مرطب بانثينول او بيبانثين عن التعرض للشمس؟ وما افضل واقى للشمس او مرطب به حماة من الشمس؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور انور قيس سعدون
الجلدية والتناسلية
لا ما نع من استخدام مرطبات البشرة عند التعرض للشمس ويفضل ان يستخدم معها واقي شمس ذو معامل وقاية 50-30

تعليقات الزائرين

زائر زائر

انا استخدمت مرهم بيبانثين الازرق واصبح عندي تشقق في الشفاه بعكس بشرتي اصبحت مرطبة وغير جافة

icon 8 يناير 2021
زائر زائر

السلام عليكم انا حاليا ف المصيف عايزه اعرف مرهم بانسينول يستخدم قبل نزول البحر والا بعد نزول البحر يعني احطه قبل ما انزل البحر عادي واعد بيه ف إليه والا غلط تعرضي للشمس وانا حطاه وشكرا مقدما

icon 27 أغسطس 2021
زائر زائر

طب هيحصل حاجة لو حطيت بانثينول بس يعني من غير واقي الشمس ؟؟ ارجو الرد بسرعة

icon 30 سبتمبر 2022