اريد اسم مهدئ للاعصاب او للكابة لا يسبب الادمان

icon 9 أغسطس 2015
اريد اسم مهدئ للاعصاب او للكابة لا يسبب الادمان

إجابات الأطباء على السؤال

إن جميع الأدوية المضادة للإكتئاب لا تصرف إلا بوجود وصفة طبية بعد تشخيص الطبيب للحالة بشكل دقيق وتحديد الجرعة التي تلزم المريض، إذ إن تناولها بالجرعة الصحيحة لا يسبب الإدمان. فالاستخدام الخاطئ لمضادات الاكتئاب مثل زيادة الجرعة دون استشارة الطبيب، أو تناول الكحول معها قد يسبب الإدمان. كما أن إيقاف مضادات الاكتئاب فجأة وليس بشكل تدريجي ودون استشارة الطبيب المختص تؤدي إلى ظهور الأعراض الانسحابية المتمثلة بالاكتئاب، ورعاش اليد، والغثيان.

ولكن ينصح بتناول المكملات الغذائية الطبيعية المضادة للاكتئاب ومنها: (مع مراعاة وجود تداخلات دوائية مع بعض الأدوية)

للمزيد: مضادات الاكتئاب الطبيعية/ سوء استخدام الادوية يحولها إلى سموم.

المرجع: 8 herbs and supplements for depression

طاقم الطبي

إن جميع الأدوية المضادة للإكتئاب لا تصرف إلا بوجود وصفة طبية بعد تشخيص الطبيب للحالة بشكل دقيق وتحديد الجرعة التي تلزم المريض، إذ إن تناولها بالجرعة الصحيحة لا يسبب الإدمان. فالاستخدام الخاطئ لمضادات الاكتئاب مثل زيادة الجرعة دون استشارة الطبيب، أو تناول الكحول معها قد يسبب الإدمان. كما أن إيقاف مضادات الاكتئاب فجأة وليس بشكل تدريجي ودون استشارة الطبيب المختص تؤدي إلى ظهور الأعراض الانسحابية المتمثلة بالاكتئاب، ورعاش اليد، والغثيان.

ولكن ينصح بتناول المكملات الغذائية الطبيعية المضادة للاكتئاب ومنها: (مع مراعاة وجود تداخلات دوائية مع بعض الأدوية)

للمزيد: مضادات الاكتئاب الطبيعية/ سوء استخدام الادوية يحولها إلى سموم.

المرجع: 8 herbs and supplements for depression

تعليقات الزائرين

زائر زائر

انا فى الصف الثالث الثانوى وحضرتك عارف الاكتائاب اللى فى السنه دى والاحباط والعصبيه حضرتك عايز حاجه تكون مش بتسبب ادمان وشكرن

icon 25 ديسمبر 2021
Nour Hamza Nour Hamza

انا لسه اولي ثانوي في ضغوطات نفسيه م اعلي وصحابي طول الليل مش بعرف انام ديما عياط مش ببطل تفكير بقالي شهر مش بنام وشي بدأ يبان تحت عنيا اسود عايزه معدل بنسبه منوم صغيره عشان كدا مستقبلي بيضيع قدام عيني ومش عارفه اتصرف

icon 18 سبتمبر 2022
اسامه يونس اسامه يونس

ليتنرا أكياس مستخلص من الحليب لبس له أضرار مهدي الاعصاب و يساعد على الاسترخاء

icon 27 أكتوبر 2022
زائر زائر

انا ف أولي جامعه ومريت بضغوطات كتيرة ونفسيتي تعبت وعايزه مهدئ

icon 28 يناير 2023
E E

انا في الصف الثالث الاعدادي و مدمره نفسيا و عدا ترم من دراستي و ضاع مني و سقط بسبب الاكتئاب و قله النوم و كتر التفكير عاوزه حاجه تكون مهدئه و حاجه تكون فيها نسبه مهدئ

icon 13 فبراير 2023
زائر زائر

انا عندي 23سنه وبتعصب من اقل كلمه ولم بتعصب رجلي الاتنين بيفضلو يتهزو وكل ما اتعصب اكتر الاهتزاز يزيد

icon 16 فبراير 2023
زائر زائر

انا بتعصب جدا ومبعرفش بقول اي ولما اهدي بكتشف خطأي ودا مسببلي مشاكل كتير مأثرة علي نفسيتي ... محتاجة اسم مهدئ يقلل من الحالة دي وياريت تكون حاجة مش بتسبب ادمان ولما اخدها لفترة واتركها يفضل اثرها موجود

icon 25 مارس 2023
Khaled Mahmod Khaled Mahmod

انا عندي 23سنه وبتعصب من اقل كلمه ولم بتعصب رجلي الاتنين بيفضلو يتهزو وكل ما اتعصب اكتر الاهتزاز يزيد

icon 11 أبريل 2023
زائر زائر

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته مزاجي متقلب جدا اعصابي مشدوده علي طول وعندي ضغط عالي العمليه مش متظبطه ونفسيا مش تمام عايز حاجه تهدي اعصابي

icon 15 أبريل 2023
زائر زائر

عايزه حاجة مهدئه وحاجة للاكتئاب عشان على طول بيجيلي اكتئاب وحاجة منوم

icon 25 مايو 2023
زائر زائر

انا اعصابي بايظه ومبقتش اعرف اتحكم فيها وبجد انا مخنوقه ومبقتش اطيق اتكلم مع حد ولو حد كلمني بتعصب ومش قادره اتحكم ف اعصابي وعايزة مهدأ للاعصاب بس مش منوم يعني حاجه تهديني مش عايزة منوم بس ميكونش ليه اي اثار جانبيه

icon 3 سبتمبر 2023