الزياده في الوزن نتيجه للكورتزون هل الجسم بياخد شكله الطبيعي تاني بعد التوقف عن الكورتيزون وهل حقنه واحده تأثر علي زياده الوزن

icon 29 يونيو 2016
الزياده في الوزن نتيجه للكورتزون هل الجسم بياخد شكله الطبيعي تاني بعد التوقف عن الكورتيزون وهل حقنه واحده تأثر علي زياده الوزن

إجابات الأطباء على السؤال

الصيدلاني احمد كاظم
صيدلاني
طبعا التوقف عن الكورتيزون يجب ان يكون باستشارة المختص و ليس انقطاع مفاجئ. ان الحقنة الواحدة من الكورتيزون عادة لا تسبب زيادة الوزن و ذلك يحصل عند استعمال المستمر للعلاج