الفرق بين الوحدة الدولية الى مليجرام وخاصة هاته الفيتامينا ت اجدها بالملغرام ومرات اخرئ بالوحدة الدولية َA C E

icon 8 نوفمبر 2015
الفرق بين الوحدة الدولية الى مليجرام وخاصة هاته الفيتامينا ت اجدها بالملغرام ومرات اخرئ بالوحدة الدولية َA C E

إجابات الأطباء على السؤال

الصيدلاني محمد المعصراوى
صيدلاني
الوحدة الدولية تعني قدرا محددا من المادة بالوزن الجرامي تعطي مفعول بيولوجي محدد يعني ايه الكلام ده؟ يعني لنفترض ان دوا س عشان يدي تأثير بيولوجي معين لازم يكون تركيزه 0.45 مجم وعشان يعطي ضعف تاثيره يلزم 0.90 مجم وعشان يعطي 3 أضعاف تاثيره يلزم 1.35 مجم. اذن لعدم الدخول في متاهات بين هذه الارقام نرمز للأول ب1 وحدة دولية واحدة ..وللثاني ب2وحدة دولية وللثالث ب3 وحدة دولية. يبقى استعضنا عن الوزن الحقيقي بما يكافأه من رقم يعبر عن تأثيره البيولوجي. الكلام ده بيستخدم عندنا طبيا مثلا مع الهرمونات أو الانزيمات أو بعض الأمصال واللقاحات. وبنشوفها في الفيتامينات اللي بتذوب في الدهون وهمة A,D,K,E.