تاخرت فى ميعاد دواء ديباكين ٤ساعات ماذا افعل

icon 15 مارس 2016
تاخرت فى ميعاد دواء ديباكين ٤ساعات ماذا افعل

إجابات الأطباء على السؤال

الصيدلاني مكتب المعلومات الدوائية
صيدلاني
في حال تذكرها تناولي الجرعة بأسرع وقت ممكن ولكن إذا كان موعد الجرعة التالية قد اقترب فتجنبي تناول الجرعة المنسية وتناولي الجرعة التالية في وقتها المحدد حيث لا يجوز تناول جرعتين في فترة قصيرة أو في الوقت نفسه

تعليقات الزائرين

MOHAMMED ENNAMR MOHAMMED ENNAMR

شكرا جزيلا على الإجابة ذكتور ، وصراحة أنه هذا السؤال الجواب عليه مهم أكثر بالنسبة لي.

icon 2 مايو 2021
سلافه احمد سلافه احمد

عايزه اسالك ع مرتين اعطيت ابني ذو ٣. سنوات دواء الدبياكين الجرعه المسائيه قبل. ساعه من المواعيد هل يؤثر عليه

icon 12 سبتمبر 2021
زائر زائر

الديباكين والتدخين كيف يؤثر انا اصبحت ادخن اكثر واشعر بضغط علي الراس احيانا بعد التدخين

icon 2 يونيو 2022
م م

أنا كنت بتعاطى المخدرات من فترة وبطلت ورجعت اخدت تانى حشيش وبودر وانتهت بالبودرة حقن ودلوقتي باخد علاج بقالى اربع ايام الحمد لله مخدتش حاجة بس حاسس بوجع شديد جدااااا فى بطنى ومكلتش حاجة غير مرة أو مرتين فى الاربع ايام دول بشرب عصائر وميه فقط وحاسس بدوخة شديدة وهمدان وجعان ومش قادر اكل فهل ف علاج اقدر لمدة يفتح الشهية أو اي حاجة علشان أنا تعبان من قلة الاكل جداا ودايخ مع العلم العلاج إلى باخد ديباكين ٥٠٠ مرة صباحا ومرة مساء ومودابكس ٥٠ مرة واحدة صباحا وسيكويل ٢٥ مرة مساء فقط ارجو الافادة

icon 6 يوليو 2022
زائر زائر

زوجي بياخد جرعة ديباكين 10 ص و10 م اخد اليوم الجرعه 2 ظهرا أي بعد 4ساعات من الوقت اللازم . هل ياخد الجرعه التاليه الساعه 10 م ام ينتظر حتى 2ص ؟ ولكم جزيل الشكر

icon 28 فبراير 2023
زائر زائر

تأخرت ساعتين عن الجرعة الصباحية من الديباكين لا طفلتي ذات الخمس سنوات هل هناك ضرر ارجو الاجابة

icon 22 سبتمبر 2023
زائر زائر

بنتي كان عمرها ٦ شهور وقتها اكتشفنا ان عندها ضمور وكهربا والدكتور كتبلها من ضمن العلاج دواء ديباكين شراب وبعد سنه ونصف ظهرت اعراض الصرع هل ديباكين السبب في هذا المرض

icon 24 سبتمبر 2023
زائر زائر

يجب تغير ميعاد جرعة دواء ايثوكسا لطفل عمره ٧ سنوات بسبب دخول الدراسة فهل اغير ميعاد الجرعة مرة واحدة أم على فترات كل يوم ازود ١٠ دقائق أو ربع ساعه حتى الوصول للموعد المناسب أرجو الرد للاهميه و أرجوا الرد سريعا لإقتراب دخول موعد الدراسة

icon 2 فبراير 2024
Rahaf Younis Rahaf Younis

تأخرت اعطاء ابني ديباكين وبعدها اصيب بنوبه هل تأخير الدواء اثر على ابني

icon 22 فبراير 2024