ماهى اضراراقراص ديكسازون

icon 13 فبراير 2013
ماهى اضراراقراص ديكسازون

إجابات الأطباء على السؤال

الصيدلانية ايناس القدومي
صيدلاني
دواء Dexasone يحتوي على ديكساميثازون , يستخدم في علاج الكثير من الأمراض التحسسية و بعض الأمراض الجلدية , هذا الدوء قد يسبب بعض الأعراض الجانبية مثل زيادة الوزن , تقلب النوم, تغير المزاج و حب الشباب و غيرها من الأعراض . و عند وصف هذا الدواء من قبل الطبيب يجب الإلتزام بالجرعة و عدم التوقف عن تناول الدواء بشكل مفاجئ . و يُنصح المريض بالإكثار من الطعام الغني بالبوتاسيوم وفيتامينات (ج ، د) والكالسيوم ، والطعام قليل الصوديوم .

تعليقات الزائرين

اميره احمد اميره احمد

بعالج من النحافه بطريقه صعبه ورفيعه جدا وعملت كل حاجه وبرده مبتخنش لو اخدب حبوب ديكسازون ناس اعرفهم اخدوها وتخنو هل لو إخدتها اخددها جرعه قد اي لان

icon 5 أغسطس 2021
زائر زائر

انا رفيعه جدأ وعاوزه اخد حبوب ديكسازون لذيادة وزني هل لها اضرار وهل بيأثر علي الخلفه

icon 12 أبريل 2022
Aya Namr Aya Namr

هل ديسكازون يأثر على الولادة او يعمل تكيسات على المبيض

icon 25 ديسمبر 2022
ياسمين حسن ياسمين حسن

انا باخد برشام ديكسازون وفجاه طلعلي حبوب صغيرة ف رقبتي وصدري ووشي وبقيت بهرش فيها جامد وكترت اووي ممكن يكون من البرشام ولا مالوش علاقه؟ واي العلاج ال اخده؟

icon 29 ديسمبر 2022
A A

انا وزنى 48 وطولى 176 وانا نحيفه جدا ممكن حاجه ميكنش لياها اثار جانبيه ملحوظه انا عندى ديدان وانميا وعسر هضم... بشرط انا هتجوز بعد5شهور ف محتاجه حاجه سريعه

icon 31 ديسمبر 2022
زائر زائر

عايزه اعرف انا عندى هرمون البرولاكتين عالى والدور منقطعة هل ده يعنى انى عندى عقم ارجو الرد لا محتاجه علاج معين عندى 25سنه كنت باخد ديكسازون عشان اتخن بس ارجو اسفه للازعاج

icon 3 فبراير 2023
expereience house elevators Mohamed Samir expereience house elevators Mohamed Samir

زوجتى أخدت برشام ديكسازون لزيادة وزنها وهى الان تعانى من آلام شديدة فى الجسم كله هل من الأعراض الجانبية للبرشام

icon 5 يوليو 2023
نور الابيارى نور الابيارى

انا مريضه روموتويد ومعبره أربع مفاصل صناعي الحوض والركبتين ونخيفه اخدت حبوب دييكسازون الان قدم رجلي بتاع الكاحل الم شديد

icon 21 يوليو 2023